Biblioteca Universității Ovidius din Constanța - Evenimente
   
Oaspeţi ai Bibliotecii Naţionale a României - 15.11.2012


Recent, personalul Bibliotecii universitare „Ovidius” din Constanţa a efectuat o deplasare de documentare la Biblioteca naţională din Bucureşti. Prin grija rectorului, prof.univ.dr. Dănuţ Tiberius EPURE, deplasarea s-a făcut cu un elegant autocar aparţinând RAJA Constanţa, putându-se astfel  suplimenta numărul participanţilor cu studenţi de la specializarea jurnalism.

Biblioteca Naţională a României, un veritabil palat al cărţii şi culturii, aflată în cel mai  nou şi modern edificiu de pe malul Dâmboviţei, este în acelaşi timp un model viabil, o şcoală de biblioteconomie, exemplul cel mai solid al unei  prestigioase profesii, cea de bibliotecar. Primirea care s-a făcut grupului de constănţeni -pe de-o parte studenţii curioşi aflaţi la prima lor lecţie de practică, pe de alta bibliotecarele dornice să cunoască reperele meseriei lor în varianta naţională, a fost una prietenoasă, colegială.

Directoarea generală a Bibliotecii naţionale, conf.dr. Elena TÎRZIMAN, s-a întreţinut cu directoarea Departamentului editorial, carte universitară şi relaţii publice, conf.dr. Aurelia LĂPUŞAN, stabilind  bazele unui viitor protocol de colaborare şi asistenţă de specialitate. Impresionată de interesul manifestat de studenţii de la jurnalism pentru cercetarea  presei regionale în evoluţia ei, conducerea Bibliotecii naţionale a promis un transfer de publicaţii din perioada interbelică către Biblioteca Universităţii „Ovidius” şi participarea, la Constanţa,  la o dezbatere pe teme profesionale.

Articol apărut în numărul 12 al Revistei Ovidianum, serie nouă